Dobroty ze soji
Zkusili jsme pro děti (a nejen pro ně) zdravější jídlo tak sami koukněte jestli jim chutnalo či ne. Měli jsme karbenátky ze sojového masa(sojový granulát- jinak vše jak jste zvyklí u karbenátků z masa) a bramborové noky s toffu a teby( pochoutkového droždí) (tofu,já používám uzené, najemno nastrouhám , na oleji osmahnout cibuli do skleněna přidat tofu a nakonec zasypat teby) a jeden recept navíc guláš ze sojového masa.
Sojový guláš (2osoby)
50g sojového masa
2lžíce oleje
1cibule
1lžička sladké papriky
sůl
1/4-1/3 l vody
hladká mouka
masox
majoránka
česnek
plechovka fazolí v tomatě
Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, promícháme, zalejeme vodou, přivedeme do varu, osolíme, přidáme utřený česnek, masox a tímto základem zalijeme v misce připravené sojové maso, které jsme předtím půl hoďky povařili ve slané vodě a vodu slili. Necháme přikryté odležet 12hodin v chladu. Soja tak příjme typickou chuť pro maso v guláši. Potom maso z nálevu vyndáme(nálev si schováme), maso vymačkáme, na oleji krátce osmažíme, přidáme trochu vody a půl hodiny dusíme. Až se všechna voda vydusí, zasypeme hladkou moukou, ještě chvíli smažíme, poté zalijeme schovaným nálevem a vše pořádně provaříme. Nakonec přidáme fazole v tomatě a můžete i trošku pálivé papriky.