polštářek bez šití

27.09.2011 11:31

Tak jsme se pustili do "šití" bez jehly a nití. Myslím že nám to šlo a našli jsme  jednoduchý způsob jak si, nebo někomu, udělat radost.

co budeme potřebovat:

- fleec

- duté vlákno nejlépe metráž (nebo starý polštářek co se nám už nelíbí)

- nůžky(lepidlo na textil)

- metr

Ustřihneme si duté vlákno ve velikosti jaký chceme polštářek . Ty naše jsou zhruba 25x25, proto jsme si ustřihli 50x50a složily 2x na půlky. (Nejlépe jsou 4 vrstvy i více , alby byl pěkně nadýchaný)  položíme na "flauš" ve dvojí a obstřihneme o cca5cm vetší (kdo chce mít delší  cancourky přidá víc) . "Flauš" dáme vnitřní stranou k sobě tak,  jak bude na polštářku. V délce 5cm od kraje vystřihneme v rozích čterečky ty nebudou potřeba. pak zbývá jen po obvodu nastříhat společně obě vrstvy na jednotlivé proužky. Pozor jen do dékly těch 5cm (nebo kolik jste si dali navíc) .Kdo by chtěl kytičku....vystřihne si kytičku a lístek. Udělá v nich dvě dírky a ve stejné vzdálenosti na vrchní části obalu kde bude kytička. Vemte tenký prožek flauše.Provlečte jako kaničky u bot (dva konce) napřed do polštáře pak do lístku a pak do kytičky opět zasukujem tady klidně i tři suky a přebytek odstřihnem.. Kdo by chtěl  střed květu plochý postup obrátí napřed navlíkneme kytičku pak list a teprve do polštářku suky uděláme z vnitřní strany  povlaku, nemusíme stříhat  necháme tak. Nebo jednoduše přilepíte lepidlem na textil. Jak máte hotovo vložíte náplň a pak jen sukujete a sukujete protilehlé cancourky(na 2suky). A dílo je hotovo.

Naše výtvory jsou zde.

Kdo by měl zájem a líbila by se mu tato technika.....mamky mě přemluvily a budeme touto technikou v listopadu dělat  čepičky pro naše děti. tak sledujte program.

Ať se vám daří.